BredaVandaag

Breepark achter de schermen druk met songfestival

BREDA – Breda heeft zich dinsdag gemeld met interesse voor het bidbook voor het Eurovisiesongfestival. Samen met de provincie en Breepark bekijkt de stad of de organisatie haalbaar zou zijn. “Deze maand zijn we druk met het schrijven van het bidbook”, verwacht commercieel directeur Anneke Stins van Breepark.

De evenementenhal meldde zich al meteen na de winst van Duncan Laurence met enthousiasme. Dat enthousiasme is er nog steeds. Volgens Stins lijkt de hal in elk geval te voldoen aan een aantal basale eisen. “Het aantal bezoekers en de minimale hoogte zijn voor ons geen probleem, kleedkamers hebben we en faciliteiten voor de pers zouden ook in onze vergader- en congreszalen kunnen.”

Mocht er toch ruimte tekort zijn in de hal, dan zijn er mogelijkheden voor tijdelijke gebouwen bij het pand. “Of inderdaad misschien een samenwerking met Kinepolis”, geeft ze aan. Samenwerking is sowieso een vereiste. “We zijn geen Rotterdam of Amsterdam als het gaat om hotelcapaciteit. Daarin moeten we sowieso ook binnen Brabant samen optrekken.”

Bijvoorbeeld met Den Bosch, dat zich eveneens heeft gemeld en samen optrekt met Breda. “We moeten uiteindelijk kijken welke locatie het meeste kans maakt om het songfestival naar Brabant te halen”, zegt wethouder Daan Quaars (VVD, evenementen). “Maar ook als het niet naar Breda komt, maar naar Rotterdam of Den Bosch dan hebben wij wel hotels in de aanbieding.”

De reacties op de serieuze interesse die er vanuit Breda is, lopen uiteen, ziet ook de commercieel directeur. “Van past dat daar wel en de onbekendheid met onze locatie tot wat gaat dat financieel betekenen en moet je dat wel willen. Maar je ziet ook reacties als super en gaaf en haal deze kant op.”

De kandidatuur is wat Stins betreft serieus. Breda wordt volgens haar ook door de andere locaties die zich hebben gemeld serieus genomen. “Alle locaties die zich gemeld hebben kunnen dit aan. Ik denk dat ze ons als een gedegen concurrent beschouwen.”

Wat zou het betekenen voor Breepark? “Het is hartstikke tof om Breepark op de kaart te zetten”, vat Stins het samen. Quaars is eveneens enthousiast, maar ook realistisch. “Dat Breda zich heeft aangemeld is een eerste noodzakelijke stap. Een locatie kon zich niet melden, alleen een gemeente. Als we het bidbook hebben ontvangen, dan moeten we overleggen.”

Pers

Wil je meer informatie over dit nieuwsitem? Bij Breepark staan we klaar om je op welke manier dan ook van dienst te zijn.