De donkere dagen voor Kerst zijn een ideale gelegenheid om wat mooie lichtpuntjes te creëren. Dat moet Henry Martens, directeur Breepark, hebben gedacht toen hij afgelopen week zijn idee opperde op kantoor. ‘Gratis oliebollen voor woonzorgcentra in Breda.’

Martens geeft in totaal meer dan 1000 oliebollen weg, ‘Vooral als ik weet dat het op een plek terecht komt, waar ze wat extra’s in deze tijd kunnen waarderen. En ouderen liggen me aan het hart. Dan zeg je ook geen nee.’ Zo worden Molenstraete, Vredenbergh, Vuchterhage, deBreedonk en Westerwiek van Surplus en SOVAK Breda één dezer dagen verblijd met heerlijk verse oliebollen. Henry maakt daarmee gebruik van De Oliebollen drive-in die momenteel op Breepark staat.

Corrie Havermans van woonzorgcentrum deBreedonk neemt de voucher vandaag in ontvangst. ‘Wij waren blij verrast door het initiatief van Martens, Breepark Breda, en pakken het met beide handen aan. Zo fijn dat er aan de senioren wordt gedacht. De dag dat we met alle bewoners terugblikken op 2020, heffen we het glas en trakteren we onze bewoners én ons personeel op de heerlijke oliebollen. We kijken er nu al naar uit!’ Uiteraard kreeg Corrie een zak oliebollen mee om alvast te proeven. Wie goed doet, goed ontmoet. Een hartverwarmend cadeautje!