HBO INTRO Festival

Bredaas introductiefeest voor nieuwe studenten

Het HBO INTRO Festival werd eerst jaren in de binnenstad van Breda gehouden. Op zoek naar een nieuwe locatie én de verbinding met het bruisende centrum van Breda, heeft de organisatie sinds 2017 in Breepark haar nieuwe locatie voor het studentenfeest gevonden. Gemakkelijk te bereiken op de fiets én het openbaar vervoer, ideaal voor de studenten!

Feiten

Organisator: Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences (voorheen NHTV).
Datum: 30 augustus 2018
Tijd: 17:00 uur – 23:00 uur
Locatie: Festivalterrein

Over de organisator: de twee hogescholen Avans Hogeschool en Breda University of Applied Sciences slaan al meerdere jaren achter elkaar de handen in elkaar om een groot introductiefeest voor alle eerstejaars studenten te organiseren. Na eerdere edities in de binnenstad van Breda vond het evenement dit jaar voor de tweede keer plaats in Breepark.

Omschrijving

Rond 17:00 uur ging het evenement van start. Veel studenten kwamen vanaf de binnenstad op de fiets aangereden, of namen gezamenlijk gebruik van het openbaar vervoer. HBO INTRO Festival kent 3 podia, waar verschillende artiesten bekende (en soms minder bekende, maar niet minder dansbare) muziek ten gehore brengen. Bij de afgelopen editie sierde niemand minder dan Johnny 500, Childsplay, Puinhoop Kollektiv het affiche. Er waren meerdere sportieve activiteiten georganiseerd door studentenverenigingen zoals BRESS Studentensport, Maximus en Phileas Fogg. Op de informatiemarkt werden studenten geïnformeerd over de praktische zaken van het studentenleven, zoals een bijbaan, studentenkamer zoeken en meer!

Onze eerste kennismaking met Breepark als partner in organisatie van het HBO Intro Festival in Breda is een hele goede geweest. Wij zijn als organisatie blij verrast met het gemeenschappelijk optrekken in het organisatieproces van het festival. Dank voor de samenwerking!

– Ruud Walenberg, DMCS Avans Hogeschool

Informatieaanvraag