Skip to content

Breepark

De grootste
evenementenhal
van het zuiden!

Reserveer je ruimte

Neem direct contact met ons op: 076 – 76 304 76

Evenementenhal

De evenementenhal van Breepark is een multifunctionele locatie die geschikt is voor diverse soorten evenementen, zoals beurzen, concerten, congressen, feesten en sportevenementen.

De flexibiliteit van de hal is eindeloos

De evenementenlocatie, ook wel bekend als de ‘Black Box’, heeft een oppervlakte van meer dan 8.300m² en is voorzien van moderne faciliteiten en technische apparatuur. Uniek aan onze evenementenhal is de volledig vrije overkapping. Hierdoor bieden we de bezoekers een optimale beleving voor al onze evenementen. De hal biedt plaats aan maximaal 13.000 personen en kan flexibel worden ingedeeld, afhankelijk van de wensen van de organisator. Tv-producties, beurzen, muziekfestivals, sportevenementen, het kan allemaal in onze evenementenhal.

Centrale ligging in Zuid-Nederland

Door de centrale ligging en goede bereikbaarheid is de evenementenhal van Breepark een populaire locatie voor zowel nationale als internationale evenementen.

Vip- en ontvangstruimtes

Aangrenzend aan de evenementenhal bevinden zich de vip-ruimtes met balkon, welke uitstekend als vip-deck of persruimte ingezet kunnen worden. De vip-ruimtes en de hal zijn multifunctioneel inzetbaar en ideaal te combineren met evenementen in de hal of ontvangst in de foyer.

Capaciteit13.000 bezoekers
Lengte x breedte x hoogte (m)120 x 69 x 18
Vrije hoogte t.b.v. rigging (m)14
Maximale spantbelasting19 x 6.000kg
Maximale vloerbelasting (kg/m²)3.000 kg
Vrije overkappingJa
Volledig geluidsdichtJa
Volledig verduisterdJa
HalverwarmingJa
KoelingJa
Electravoorziening via zowel de vloer en vanuit het
plafond d.m.v. kabelgoten
Elektravoorziening via vloer d.m.v. gotensysteem: 3x 400A powerlock aansluiting.
Elektravoorziening vanuit het dak: 6x 63A Amaxx (verschillende aansluitingen mogelijk).
Loopbruggen tussen spantenJa
Aantal overheaddeuren4
Beschikbare internet connectiveMax. 10 Gbit/s

In oktober 2021 is er televisiegeschiedenis geschreven in de hal van Breepark. Voor het eerst is er 50 uur non-stop live televisie uitgezonden tijdens. ‘De Dansmarathon’ van Talpa. Een megagrote dansvloer, verschillende podia voor bands, dj’s en presentatoren werden gerealiseerd in Breepark. Een volledig backstage “dorp” voor alle 100 deelnemers. En vergeet de control rooms, zendwagens en vrachtwagens vol met materialen niet!

‘’Een toplocatie’’, zegt Jörgen van Ginneken van de Gemeente Breda “Starten in de evenementenhal van Breepark en dan buiten het parcours rennen. Zo brengen we alles samen”, zegt hij trots.

Op 25 en 26 februari 2023 kwam Europa’s grootste Vintage Kilo Sale langs bij Breepark! De leukste Vintage sale waar mensen hebben gezocht tussen de tweedehandskleding naar toffe parels was een mega succes!

Deze populaire fabrieksverkoop trok vier dagen lang veel bekijks in de evenementenhal van Breepark. De fabrieksverkopen zijn inmiddels zo’n succes dat ze door het gehele land georganiseerd worden. Ook in 2021 hebben wij hier weer een editie neer kunnen zetten die goed is bezocht.

Hunkemöller