Skip to content

Breepark

Over Breepark Breda

Breepark is een groot evenemententerrein gelegen aan de oostelijke kant van Breda. Wij zijn een veelzijdige locatie die geschikt is voor allerlei soorten evenementen, zoals beurzen, congressen, bedrijfsfeesten, concerten en Tv-producties. Met een oppervlakte van 43 hectare bieden wij een groot aantal faciliteiten en ruimtes die naar wens kunnen worden ingezet.
Naast evenementen bieden wij een scala aan recreatieve en sportieve activiteiten. Zo zijn er onder andere een bioscoop, een bowlingbaan, een indoor gamehal en diverse horecagelegenheden te vinden. Bovendien bevind Breepark zich naast een natuurgebied, genaamd Beekdal.

Geschiedenis van Breepark

Na jaren van plannen indienen en vergunningen aanvragen startte de ontwikkeling van het vrijetijdsgebied in 2015. Met de start van de bouw van het complex in de zomer van 2016, opende Breepark eind 2017 haar deuren. Inmiddels hebben wij een indrukwekkend portfolio aan evenementen en zijn we uitgegroeid tot de grootste en meest veelzijdige evenementenlocatie van Zuid-Nederland. Centraal gelegen in een natuurlijk Brabants landschap, maar toch op loopafstand van de bruisende stad Breda.

Breepark is uniek!

Onze zalen vertellen elk hun unieke verhaal. Zaal Knobbelzwaan leent haar naam aan de zwanen die sinds jaar en dag vertoeven in het meer naast de Kinepolis of in de Molenley, het beekje achter ons evenementencomplex. In de afgelopen jaren zijn de twee knobbelzwanen een vertrouwd beeld geworden in het natuurgebied van Breepark. Zaal Boomkikker leent haar naam aan, uiteraard, de boomkikker die in ons gebied te vinden is, zowel als de elegante oeverzwaluw waar Zaal Oeverzwaluw naar vernoemd is.

Duurzaamheid telt!

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol voor ons. Voor de zorg van natuur en milieu hebben we verschillende maatregelen genomen:

Zonne-energie

We hebben 3.648 zonnepanelen geïnstalleerd, die ons een uitstootbesparing van ruim 500 ton CO2 besparen. Op jaarbasis produceren de panelen ruim 900.000 kWh aan groene stroom. Dit staat gelijk aan circa 250 huishoudens.

LED-verlichting

We beschikken over binnen- en buiten-LED-verlichting, waarmee we het energieverbruik verminderen en met één druk op de knop elke gewenste sfeer in onze locatie kunnen creëren. Ook gaat ’s avonds om 01.00 uur alle verlichting uit, behalve de noodverlichting, om zoveel mogelijk energie te besparen.

Natuurgebied

Naast ons terrein ligt het mooie natuurgebied Beekdal. Beekdal bestaat uit een diversiteit aan landschappen, zoals beekjes, moerasgebieden en bosrijke gebieden. We hebben dit gebied uitgebreid om de rijke flora en fauna, en daarmee de biodiversiteit in de regio, te behouden.