Persbericht

Breda laat met Breepark zien over een ideale locatie voor het Eurovisie Songfestival 2020 te beschikken. De locatie voldoet, als één van de weinigen in Nederland, qua capaciteit en technische voorzieningen aan alle vereisten. Desondanks dingt Breda onder de huidige condities niet langer mee naar de organisatie van het songfestival omdat uit de spelregels blijkt dat er grote financiële risico’s bij de organisatie van het evenement horen.

Nu meer in detail duidelijk is wat er van een gaststad wordt verwacht, blijkt dat de organisatie van het event grote financiële risico’s voor de gemeente met zich meebrengt. Op de korte termijn waarbinnen het Bredase bid ingeleverd moest worden, was het onmogelijk om op andere manieren te kijken naar de financiële of juridische aspecten en een bij de Bredase mogelijkheden passende financiële bijdrage te realiseren.

Daan Quaars, wethouder evenementen van Breda: “Breda is een stad met lef en grootstedelijke ambities. Daarom hebben we ons vol vertrouwen voor de organisatie van het songfestival aangemeld. Uit een nadere toelichting op de spelregels van dit bijzondere evenement lijkt het erop dat de totale garantie voor het aanzienlijke bedrag eenzijdig door de gemeente afgegeven moet worden. Dit is niet realistisch. Zeker omdat het event niet alleen promotie voor Breda, maar voor heel Nederland oplevert. We kijken vol trots terug op de afgelopen weken waarin veel energie is losgemaakt en veel partijen bij elkaar zijn gebracht. Dit geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat heel Nederland heeft gezien of gehoord wat we in huis hebben en dat er zich nog prachtige kansen voor Breda en Breepark zullen voordoen!”

Henry Martens, initiatiefnemer en directeur/eigenaar van Breepark. “Wij geloven in onze mogelijkheden: “Wij hebben, net als de andere deelnemende evenementenlocaties, de capaciteit om grootschalige internationale muziekevenementen voor +/- 15.000 bezoekers te organiseren. Waar Breepark zich op unieke wijze onderscheidt, is de capaciteit én benodigde technische voorzieningen om de grootste tv-studio van West-Europa mét aanwezig publiek te realiseren.” Dit laatste bewijst Endemol Shine met terugkerende opnames voor de Duitse en Franse variant van het spelprogramma Big Bounce. Het Eurovisie Songfestival in Breda is dan ook een prachtige kans om de onbegrensde mogelijkheden van onze locatie én de stad te presenteren. Samen met de Gemeente Breda dienen wij een bidbook in met de focus op kwaliteit en inhoud, waarmee wij als locatie laten zien dat wij aan gestelde eisen kunnen voldoen. Daar zijn wij trots op!”

Vanzelfsprekend houdt Breda hoop dat het toch een fantastisch Brabants feest wordt en wenst Den Bosch alle succes toe. Breda ondersteunt straks graag de organiserende stad in de uitwerking om er qua promotie voor Nederland het beste uit te halen.

Breda, 1 juli 2019

Pers

Wil je meer informatie over dit persbericht of nieuwsitem? Bij Breepark staan we klaar om je op welke manier dan ook van dienst te zijn.